fbpx
NaslovnicaCovid19U nikšićkoj bolnici preminula dva kovid pacijenta

U nikšićkoj bolnici preminula dva kovid pacijenta

Nikšić, (MINA) – U Opštoj bolnici u Nikšiću liječi se 100 oboljelih od koronavirusa, od kojih je 20 sa težom kliničkom slikom, a u protekla 24 sata dvoje pacijenata je preminulo, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice, Marko Mitrović, rekao je agenciji MINA da se na Dječijem odjeljenju liječi osmoro djece inficirane koronavirusom, koja su dobrog zdravstvenog stanja.

“Niko od 100 pacijenata nije priključen na respirator, ali je 13 na neinvanzivnoj ventilaciji. U protekla 24 sata preminuo je 56–ogodišnji pacijent iz Berana i pacijent iz Nikšića koji je imao 95 godina”, naveo je Mitrović.

Kako je naveo, i u nedavno otvorenoj Dnevnoj kovid bolnici u područnom odjeljenju škole „Braća Ribar“ u Zavrhu, liječi se 21 oboljeli od korona virusa, koji primaju terapiju dva puta dnevno.

Mitrović je podsjetio da Dnevna bolnica raspolaže sa 30 kreveta i, kako je naveo, najsavremenijim uslovima, i da se njenim otvaranjem rasterećuju kapaciteti Opšte bolnice.

“Situacija nije alarmantna, iako su prethodnih dana u Nikšiću bili veliki epidemiološki rizici. Za sada nemamo veći priliv pacijenata, mada očekujemo porast broja inficiranih”, rekao je Mitrović.

On je pozvao sve na striktno poštovanje epidemioloških mjera kako bi imali manji broj zaraženih i smanjilo se opterećenje Opšte bolnice.

Mitrović je kazao da je, od 9. februara, od kada kao vršilac dužnosti upravlja nikšićkom bolnicom, izvršena reorganizacija rada u Kovid zoni i, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, povećan broj medicinskih tehničara i sestara, čime je situacija znatno relaksiranija.

„U svakoj smjeni ima povećan broj radnika, kao i stalno dežurstvo medicinskog tehničara u najtežoj Kovid C zoni koji kontinuirano vrši monitoring svih pacijenata, što do sada nije bio slučaj“, rekao je Mitrović.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...