fbpx
NaslovnicaCovid19U Crnoj Gori još troje zaraženih koronavirusom

U Crnoj Gori još troje zaraženih koronavirusom

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori registrovana su još tri slučaja zaraženih koronavirusom, a ukupno je do sada oboljelo 13 osoba, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Boban Mugoša.

„Večeras smo otkrili još tri, ukupno pet danas, što čini 13 slučajeva koronavirusa otkrivenih u Crnoj Gori. Ta posljednja tri slučaja su vezana za prvi slučaj otkrivanja COVID 19 u državi“, rekao je Mugoša.

Prema njegovim riječima, to ukazuje na to da se epidemija širi.

„To ukazuje da nijesmo poštovali ono što je preporučeno – da držimo socijalnu distancu, vodimo računa o sebi, ali i o drugima. To govori o našim navikama koje moramo sad da zaboravimo“, istakao je Mugoša.

On je poručio da moraju da se poštuju preporuke i naredbe.

„Jedini način da spriječimo širenje ove epidemije koja bi pogodila puno ljudi u Crnoj Gori, našla sve one ranjive, i gdje bi na kraju bila pogubna, jeste da se okrenemo, pogledamo sebe u oči i kažemo ostaću kući, čuvaću sebe, svoju porodicu, zajednicu i društvo tako što ću poštovati ono što mi kažu stručnjaci i naredbe koje se izdaju“, rekao je Mugoša.

Pod zdravstvenim nadzorom u Crnoj Gori je 4.369 osoba koje su tokom prethodnih 14 dana boravile na području sa rasprostranjenom transmisijom virusa.

Najčitanije