fbpx
NaslovnicaCovid19Stigla prva isporuka Fajzer vakcina

Stigla prva isporuka Fajzer vakcina

Podgorica, (MINA) – Prva isporuka od preko 150 hiljada doza Fajzer vakcina dopremljena je danas u Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Na podgoričkom aerodromu kontingent su dočekali ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović sa saradnicima i američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Borovinić Bojović je kazala da je pristigli kontingent prvi od ukupno 152.100 Fajzer vakcina koje će dolaziti u Crnu Goru kontinuirano tokom trećeg i četvrtog kvartala.

“Do kraja trećeg kvartala u Crnu Goru stići će preko 100.000, tačnije 100.620 Fajzer vakcina dok će u četvrtom kvartalu stići 52 000 hiljade Fajzer vakcina”, rekla je Borovinić Bojović.

Ona je zahvalila Rajnke na solidarnosti i pomoći koju pružaju tokom pandemije i pozvala građane na vakcinaciju jer je, kako je saopštila, vakcinacija jedini siguran put za zaobilaženje bolnice, respiratora i najtežih ishoda COVID19 infekcije.

Rajnke je takođe pozvala građane na imunizaciju.

“Kao prijatelji, partneri i saveznici ovoj zemlji, želim da naglasim da je važno da se vakcinišete. To je dobro za vas, vaše prijatelje,porodicu, cijelu zajednicu”, poručila je Rajnke.

Ona je pohvalila napore Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore u nastojanju da zaštite zdravlje svojih građana i naročito istakla važnost današnje isporuke za one koji žele da se vakcinišu Fajzer vakcinom.

Iz Ministarstva zdravlja su istakli da su u cilju preduzimanja mjera za sprečavanje širenja virusa Covid19, bilateralnim dogovorima obezbijedili 152.100 doza Fajzer i Bajontek vakcina.

Kako su kazali, isporuka vakcina odvijaće se u dvije serije.

Današnja isporuka prva je u seriji planiranih isporuka koja će se odvijati na nedjeljnom nivou.

“Plan je da do kraja septembra bude isporučeno 100.620 doza vakcina, dok će u IV kvartalu biti ispručeno još 51.480 doza”, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga model kako treba djelovati

Podgorica, (MINA) - Stručnost i ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga i digitalne transformacije predstavlja...