fbpx
NaslovnicaCovid19Registrovano 59 novih slučajeva, preminule dvije osobe

Registrovano 59 novih slučajeva, preminule dvije osobe

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori registrovano je 59 novih slučajeva obolijevanja od COVID 19, a od posljedica koronavirusa preminule su dvije osobe, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su naveli da su u protekla 24 sata analizirali 565 uzoraka na novi koronavirus.

Kako su kazali, među pozitivnima bio je i uzorak osobe koja je u srijedu preminula i kod koje se sumnjalo da je smrtni ishod nastao kao posljedica novog koronavirusa.

“Takođe, prijavljena je smrt još jedne osobe koja je liječena u Opštoj bolnici Berane. Preminule osobe su iz Gusinja i Rožaja. Ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna od COVID 19 je deset”, navodi se u saopštenju.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 30, Berana pet, Budve i Nikšića po četiri.

U Pljevljima, Cetinju, Tivtu i Ulcinju otkrivena su po tri nova slučaja obolijevanja od COVID 19, u Herceg Novom dva, a u Gusinju i Danilovgradu po jedan.

Od početka juna ukupan broj registrovanih slučajeva je 695, sa deset smrtnih ishoda, a broj trenutno aktivnih slučajeva je 680.

U Podgorici je aktivno 259 slučajeva koronavirusa, Rožajama 130, Bijelom Polju 60, Beranama 36, Budvi 32, Cetinju 24.

U Pljevljima su aktivna 23 slučaja obolijevanja od COVID 19, Baru 19, Tivtu 18, Gusinju 17, Nikšiću 13, Petnjici i Ulcinju po 11, Danilovgradu devet.

U Herceg Novom je aktivno osam slučajeva koronavirusa, Kotoru sedam, Tuzima dva i Andrijevici jedan.

Najčitanije