fbpx
NaslovnicaCovid19Preminula jedna osoba, 112 novih slučajeva

Preminula jedna osoba, 112 novih slučajeva

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 112 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom utorka završile analizu i dostavile rezultate za 1.517 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 32, Bara 18, Kotora i Nikšića po devet, Ulcinja osam, Budve sedam, Herceg Novog pet, sa Cetinja, iz Pljevalja i Tivta po četiri, Bijelog Polja, Rožaja i Tuzi po tri i iz Danilovgrada, Kolašina i sa Žabljaka po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za utorak je iznosio 7,38 odsto.

“Tokom utrorka IJZ-u je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa COVID infekcijom kod osobe starosti 72 godine iz Pljevalja”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.690.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 139 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 823.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 231.227.

U Podgorici je aktivno 296 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 84, Baru 79, Ulcinju 63, Pljevljima 44, Herceg Novom 43, Kotoru 40, Budvi 39, Bijelom Polju 27, Tivtu 25, Rožajama 23, na Cetinju 16, u Beranama 12.

U Kolašinu i Tuzima je aktivno po šest slučajeva koronavirusa, u Andrijevici i Danilovgradu po pet, Plavu četiri, Plužinama i Šavniku po dva i u Mojkovcu i na Žabljaku po jedan.

U Gusinju i Petnjici nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...