fbpx
NaslovnicaCovid19Nuhodžić: Svi koji prekrše mjere biće sankcionisani

Nuhodžić: Svi koji prekrše mjere biće sankcionisani

Podgorica, (MINA) – Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić pozvao je građane da poštuju mjere samoizolacije i karantina, za dobro njihovih porodica i cijelog društva, i poručio da će svi koji budu prekršili mjere biti sankcionisani bez izuzetka.

Nuhodžić je istakao da borba protiv koronavirusa zahtijeva zajedništvo i odgovornost.

„U toj borbi zdravlje i životi ljudi su naš prioritet. Moramo biti ujedinjeni i svi zajedno moramo učiniti sve što je u našoj moći da spasimo svaki ljudski život. To nije samo odgovornost države i institucija sistema. To je odgovornost svakog od nas“, poručio je Nuhodžić.

On je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je Vladi zdravo i bezbjedno društvo na prvom mjestu.

„Ali, budite i vi sebi na prvom mjestu. Samo tako možete zaštiti sebe, svoju djecu, porodicu i prijatelje“, kazao je Nuhodžić.

On je podsjetio da Vlada ulaže vanredne napore da vrati građane iz inostranstva kućama i to na njihov zahtjev, da su granice otvorene za crnogorske državljane, ali i da je po dolasku u zemlju četrnaestodnevni karantin obavezna mjera i obaveza građana koji su u karantinu, jer tako štite živote svojih porodica.

„Zato zahtijevamo, od vas da poštujete odluke države i zdravstvenih organa, da se odgovorno odnosite prema zdravstvenim radnicima i zaposlenima u institucijama koje opslužuju karantinske objekte“, istakao je Nuhodžić.

On je posebno apelovao na građane koji su u samoizolaciji da se strogo pridržavaju pravila.

„Nije lako, ali je neophodno, i želim im se zahvaliti na odgovornom ponašanju jer time štite i sebe i druge“, rekao je Nuhodžić.

Podsjećajući da policija svakodnevno provjerava sprovođenje mjera samoizolacije, on je upozorio da će svi koji ne poštuju mjere, biće sankcionisani, bez izuzetka.

„Svaki pojedinac je odgovoran za društvo u kojem živi i samo zajedničkim naporom možemo se boriti protiv koronavirusa. Poštujte svoje živote, a i napore države da budete zdravi“, poručio je Nuhodžić.

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...