fbpx
NaslovnicaCovid19Koronavirusom zaraženo pet pacijenata OB Meljine

Koronavirusom zaraženo pet pacijenata OB Meljine

Podgorica, (MINA) – U Opštoj bolnici (OB) Meljine od početka februara prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod pet pacijenata, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje (IJZ), navodeći da su od COVID-a 19 oboljela tri ljekara, šest medicinskih tehničara i dva nemedicinska radnika te bolnice.

Iz IJZ kazali su da je tokom prethodnog vikenda u OB Meljine registrovan povećan broj pozitivnih rezultata testiranja zaposlenih na novi koronavirus.

“Prema informacijama higijensko-epidemiološke službe Herceg Novi, brzim antigenskim testom je prisustvo koronavirusa ustanovljeno kod tri ljekara, šest medicinskih tehničara i dva nemedicinska radnika”, navodi se u saopštenju.

Iz IJZ su rekli da je takođe na internom odjeljenju OB Meljine od početka februara PCR dijagnostikom dokazano prisustvo koronavirusa kod pet pacijenata.

“Zajedno sa higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja Herceg Novi, IJZ prati epidemiološku situaciju u OB Meljine, pružajući svu neophodnu podršku i pomoć iz domena našeg rada i zakonskih nadležnosti”, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije