fbpx
NaslovnicaCovid19Erste banka uplatila 40 hiljada EUR za dva respiratora

Erste banka uplatila 40 hiljada EUR za dva respiratora

Podgorica, (MINA) – Erste banka uplatila je na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti 40 hiljada EUR za nabavku dva respiratora u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa u Crnoj Gori.

„Ovom donacijom želimo da pomognemo zdravstvenom sistemu da se što spremnije uhvati u koštac sa širenjem koronavirusa, jer su respiratori neophodni u liječenju mogućih budućih težih slučajeva obolijevanja“, rekao je glavni izvršni direktor Erste banke Aleksa Lukić.

On je naveo da kompanije i pojedinci imaju dužnost da učine sve kako bi potreba za korišćenjem respiratora u crnogorskim bolnicama bila što manja.

„A to možemo kad smo solidarni i kada se disciplinovano pridržavamo svih mjera i preporuka Instituta za javno zdravlje i nadležnih tijela“, kazao je Lukić.

Iz Erste banke su kazali da će Nacionalno koordinaciono tijelo respiratore, koji su već dopremljeni u Crnu Goru, rasporediti zdravstvenom sistemu u skladu sa potrebama.

„U skladu sa situacijom, nastavljamo da aktivno radimo kako bi posljedice trenutne situacije na naše klijente bile što manje, a kao sistemska banka daćemo svoj puni doprinos održavanju stabilnosti finansijskog sistema Crne Gore“, rekao je Lukić.

Navodi se da je Erste banka sprovela adekvatne mjere kako bi klijentima obezbijedila nesmetanu dostupnost svih bankarskih usluga koje su im neophodne i u ovakvim situacijama, a primjenjuje preporuke nadležnih institucija kako bi zaštitila zdravlje svojih zaposlenih i klijenata.

Najčitanije