fbpx
NaslovnicaCovid19Brajović: Preduzete prave mjere u pravo vrijeme

Brajović: Preduzete prave mjere u pravo vrijeme

Podgorica, (MINA) – Dinamika i magnituda obolijevanja i umiranja u Crnoj Gori potvrđuju da su preduzete prave mjere, kazala je šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović, dodajući da je uslov za njihovo ublažavanje održavanje epidemiološke situacije pod kontrolom.

Ona je agenciji MINA rekla da je sproveden paket sveobuhvatnih javno-zdravstvenih i socijalnih mjera, uključujući ograničavanje kretanja, saobraćaja, karantin, zatvaranje škola, obustavljanje privrednih aktivnosti.

“Dinamika i magnituda obolijevanja i umiranja potvrđuju da su preduzete prave mjere u pravo vrijeme. Ali isto tako činjenica je da je virus tu, pored nas i tako će biti još dugo”, ocijenila je Brajović

Ona je pozdravila pristup i opredijeljenost Crne Gore da vodi računa o šest osnovnih uslova, koje je predstavio predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...