fbpx
NaslovnicaCovid19Borovinić Bojović: Oko 20. aprila stiže 200 hiljada kineskih vakcina

Borovinić Bojović: Oko 20. aprila stiže 200 hiljada kineskih vakcina

Podgorica, (MINA) – Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da bi oko 20. aprila trebalo da stigne više od 200 hiljada doza kineske vakcine Sinofarm, nakon čega bi mogla početi i masovna imunizacija.

Borovinić Bojović je novinarima u Muzičkom centru u Podgorici, gdje je u toku vakcinacija zaposlenih u medijima vakcinom Astra Zeneka, kazala da očekuju nove količine te i Fajzer vakcine, kao i 40 hiljada od dogovorenih 50 hiljada doza ruske vakcine.

„Pozivam sve građane da se vakcinišu i da budu potpuno uvjereni da je svaka vakcina sigurna i bezbjedna. Vakcinacija, uz poštovanje epidemioloških mjera, je jedini način da se savlada pandemija“, poručila je Borovinić Bojović.

Ona je rekla da svi treba da budu svjesni da se radi o globalnom problemu iz kojeg se može izaći samo zajedno.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić kazao je da je punkt za vakcinaciju u Muzičkom centru urađen u veoma kratkom roku.

Kako je rekao, Dom zdravlja je otvaranjem novog punkta pokazao da na najbolji mogući način vodi računa o svojim sugrađanima.

“Ovdje je sedam linija, i na ovom punktu će se vakcinisati novinari i prosvjeta na području Podgorice. Pripadnici Vojske vakcinisaće se u Vojno-medicinskom centru”, kazao je Jokić.

On je apelovao da se proces imunizacije završi u što kraćem roku, jer je to jedan od načina da se zaustavi širenje virusa.

Šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Mina Brajović poručila je da efikasan i uspješan odgovor na pandemiju iziskuje nacionalno jedinstvo i solidarnost.

“SZO i Evropska agencija za ljekove su nedvosmisleno potvrdili da je AstraZeneka vakcina bezbjedna”, ponovila je Brajović.

Vakcinacija je, kako je rekla, jedini put “da se izađe iz tunela, i nadam se da svi težimo ka istom cilju”.

“Moram da zahvalim novinarima koji su u ovoj borbi pokazali da su snažan bedem nacionalnom odgovoru protiv covid19”, poručila je Brajović.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...