fbpx
NaslovnicaCovid19U nikšićkom Brezoviku 31 oboljeli od korone

U nikšićkom Brezoviku 31 oboljeli od korone

Nikšić, (MINA) – U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Brezoviku kod Nikšića liječi se trenutno 31 oboljeli od koronavirusa i stabilnih su vitalnih parametara, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Doktorka u Kovid centru u bolnici u Brezoviku, Dragica Gudelj, rekla je agenciji MINA da je riječ o pacijentima sa srednje teškom kliničkom slikom, od kojih je šestoro na kiseoniku.

„Riječ je, uglavnom, o obostranim upalama pluća i liječenje oboljelih sprovodi se preporučenom terapijom”, rekla je Gudelj.

U Brezoviku je obolio i jedan ljekar i pet medicinskih sestra i svi su, kako je navela Gudelj, dobrog opšteg stanja, nalaze se na kućnom liječenju i očekuje se njihov brzi oporavak.

Ljekar, koji je ranije bio pozitivan na koronavirus, kako je podsjetila Gudelj, oporavio se i vratio na posao.

Na pitanje da li nešto manji broj pacijenata koji se liječe u Brezoviku u odnosu na raniji period može značiti postepeno smanjivanje obolijevanja u Nikšiću, Gudelj je kazala da je za sada teško procijeniti.

“Za sada je manje oboljelih od kovida, a da li je to samo privid ne znamo. Još nije isteklo 14 dana od kako se primjenjuju mjere Nacionalnog kordinacionog tijela (NKT) o zatvaranju ugostiteljskih objekata i zabrani kretanja poslije 22 sata, tako da ne znamo hoće li biti postignut očekivani rezultat”, rekla je Gudelj.

Kovid centar u Brezoviku raspolaže sa 60 mjesta, dok su ostali paviljoni u takozvanom čistom dijelu bolnice izdvojeni.

U nikšićkoj Opštoj bolnici, kako je saopšteno, liječi se 74 kovid pacijenta, od kojih je pet životno ugroženo.

Najčitanije