fbpx
NaslovnicaCovid19Pripremaju mjere kako bi ublažili posljedice po turizam

Pripremaju mjere kako bi ublažili posljedice po turizam

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) već priprema mjere koje bi trebalo da pomognu oporavku privrede, na koju koronavirus nesumnjivo utiče, saopštila je njena direktorica Željka Radak Kukavičić.

Ona je u Jutarnjem program RTCG kazala da će svaka zemlja nastojati da pokuša da sve minuse, koji su nastali u prvom dijelu godine, svede na minimum do kraja godine.

“Uticaj krize koronavirusa pogađa prvo sektor turizma. Uticaju su počeli da budu vidljivi u martu, ali i definitivno do pada prometa dolazi u martu. U februaru smo imali otkazivanja gostiju sa tržišta Kine” navela je Radak Kukavićić, prenosi portal RTCG.

Ona je dodala da nema novih bukinga za glavnu turističku sezonu.

“Da li će biti negativan uticaj – hoće, a koliki će biti vidjećemo”, poručila je Radak Kukavičić.

Ona je navela da se hotelijeri pripremaju i da intenzivno i zajednički razmišljaju koje će to mjere preduzeti kako bi se pokrenuo turistički promet.

“Kreiraćemo mjere kako bi i učešće domaćeg turizma u perspektivi bilo veće. Mi te mjere moramo pripremiti i taj trenutak moramo dočekati spremni. Sve su mjere za sada zaustavljene, ali se pripremamo za posao kada sve ovo prođe da budemo spremni”, saopštila je Radak Kukavičić.

Sada je, kako smatra, najvažnije da se zna da su mjere koje je preventivno donijela Vlada dale rezultat.

“Kako sačuvati broj zaposlenih? O svemu tome razmišljamo. Situaciju sa bankama ćemo razmotriti, da vidimo šta bankarski sektor tu može da uradi. U tom smislu je važno da sačuvamo turistički proizvod kako bi ga mogli plasirati nakon završetka ove situacije”, zaključila je Radak Kukavičić.

Najčitanije