fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule dvije osobe, 77 novih slučajeva infekcije

Preminule dvije osobe, 77 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminule dvije osobe, a registrovano je 77 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom četvrtka završile analizu i dostavile rezultate za 990 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 33, Bara 16, iz Plužinama, Pljevalja, Kotora i Nikšića po četiri, Tivta tri, Berana, Budve i sa Cetinja po dva i po jedan iz Rožaja, Ulcinja i sa Žabljaka.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za četvrtak je iznosio 7,27 odsto.

“Tokom četvrtka IJZ-u su prijavljena dva smrtna ishoda povezana sa kovid infekcijom kod pacijenata iz Nikšića i Tuzi. Mlađi je imao 64, stariji 76 godina”, kazali su iz IJZ-a.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.704.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 65 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 620.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 233.179.

U Podgorici je aktivno 215 slučajeva koronavirusa, Baru i Pljevljima po 73, Kotoru 39, Nikšiću 33, Budvi 31, Herceg Novom 27, Tivtu 26, Ulcinju 19, na Cetinju 16, u Bijelom Polju 15, Rožajama 14.

U Beranama je aktivno 13 slučajeva koronavirusa, Plužinama sedam, Kolašinu šest, Danilovgradu i na Žabljaku po tri, Andrijevici i Plavu po dva, i po jedan u Petnjici, Šavniku i Tuzima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...