fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule dvije osobe, 36 novooboljelih

Preminule dvije osobe, 36 novooboljelih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su u protekla 24 sata od posljedica koronavirusa preminule dvije osobe, a registrovano je 36 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Navodi se da su laboratorije Instituta od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 427 uzoraka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 36 pozitivnih.

Novopozitivni su upućeni na testiranje iz Podgorice 15, iz Rožaja četiri, Budve tri, iz Nikšića, Bara, Berana, Bijelog Polja i Danilovgrada po dva, i iz Plava, Tivta, Mojkovca i Herceg Novog po jedan.

“ Od poslednjeg presjeka Institutu su prijavljena dva smrtna ishoda, i to kod pacijenata rođenih 1942. godine liječenih u Opštoj bolnici Kotor i Kliničkom centru Crne Gore. Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 od početka juna je 75, a od početka godine 84.”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je prijavljen oporavak 52 pacijenta.

Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 894.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom je 4.311.

U Podgorici je aktivno 256 slučajeva, Bijelom Polju 129, Nikšiću 119, Baru 81, Rožajama 62, a u Beranama 58.

U Budvi je aktivno 50 slučajeva, u Ulcinju 32, Pljevljima 25, Kotoru i Plavu po 14, na Cetinju deset, a u Mojkovcu devet.

U Andrijevici je aktivno sedam slučajeva obolijevanja od COVID 19, u Kolašinu i Petnjici po šest, u Danilovgradu pet, u Herceg Novom četiri, u Plužinama i Tivtu po tri i u Gusinju jedan.

U opštinama Šavnik, Tuzi i Žabljak nema oboljelih od COVID19.

Najčitanije