fbpx
NaslovnicaCovid19Institut za javno zdravlje:Preminula jedna osoba, registrovano 64 novooboljelih

Institut za javno zdravlje:Preminula jedna osoba, registrovano 64 novooboljelih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovana su 64 nova slučaja infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije, koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, u subotu završile analizu i dostavile rezultate za 1.109 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 16, Bara deset, Budve sedam Nikšića šest, Herceg Novog pet, iz Kotora, Pljevalja i Tivta po četiri, Ulcinja tri, Bijelog Polja dva i iz Berana, Danilovgrada i sa Cetinja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za subotu iznosio je 5,8 odsto.

„Tokom jučerašnjeg dana, Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom iz opštine Bar. Preminuli je imao 87 godina“, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.715.

Iz IJZ-a su kazali da je do 15 sati prijavljen oporavak 91 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 646.

Od početka epidemijskih dešavanja, u martu 2020. godine, ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 235.292.

U Podgorici je trenutno aktivno 265 slučajeva koronavirusa, u Baru 66, Nikšiću 60, Herceg Novom 41, Budvi 35, Kotoru 33, Pljevljima 31, Ulcinju 24, Tivtu 22, na Cetinju i u Danilovgradu po 15, a u Beranama 13.

U Bijelom Polju aktivno je osam slučajeva koronavirusa, u Rožajama pet, Plužinama četiri, Tuzima tri, u Kolašinu i Petnjci po dva i po jedan u Andrijevici i Mojkovcu.

U Gusinju, Plavu, Šavniku i na Žabljaku trenutno nema aktivnih slučajeva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije