fbpx
NaslovnicaCovid19Preminula jedna osoba, 61 novi slučaj infekcije

Preminula jedna osoba, 61 novi slučaj infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovan je 61 novi slučaj infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka izvršile analizu i dostavile rezultate za 680 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 13, Nikšića 11, Herceg Novog i Kotora po pet, Berana, Budve i Mojkovca po četiri, a iz Bijelog Polja tri.

U Baru, Pljevljima i Tivtu registrovana su po dva nova slučaja, a na Cetinju, u Andrijevici, Danilovgradu, Plužinama, Rožajama i Šavniku po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak iznosio je 8,97 odsto.

“Tokom ponedjeljka IJZ-u je prijavljen jedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom. Preminula osoba je iz Pljevalja, stara 85 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.817.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 66 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 377.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 290.573.

U Podgorici je trenutno aktivno 137 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 81, Budvi 28, Beranama 19, u Herceg Novom i Pljevljima po 14, Bijelom Polju i Kotoru po 13, a u Tivtu 12.

U Mojkovcu je aktivno deset slučajeva zaraze koronavirusom, Danilovgradu devet, Baru šest, u Šavniku i Ulcinju po pet, na Cetinju četiri, u Rožajama tri, u Andrijevici, Kolašinu, Plužinama i Tuzima po jedan.

U Gusinju, Petnjici, Plavu, i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...