fbpx
NaslovnicaCovid19Institut za javno zdravlje:Preminula jedna osoba, 49 novoinficiranih

Institut za javno zdravlje:Preminula jedna osoba, 49 novoinficiranih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 49 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 789 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 22, Kotora pet, Herceg Novog i Rožaja po četiri, Nikšića i Tivta po tri i iz Bara i Berana po dva.

U Budvi, na Cetinju, u Danilovgradu i Mojkovcu evidentiran je po jedan novi slučaj zaraze.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 6,21 odsto.

“Tokom srijede Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminuli je imao 81 godinu”, kazali su iz IJZ-a.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.721.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 56 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 462.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 237.737.

U Podgorici su aktivna 172 slučaja infekcije koronavirusom, Kotoru 45, Budvi 39, Baru i Nikšiću po 36, Tivtu 30, na Cetinju 27, u Herceg Novom 26, Bijelom Polju 12, Pljevljima devet.

U Beranama i Danilovgradu aktivno je po osam slučajeva zaraze koronavirusom, Rožajama šest, Ulcinju četiri, Mojkovcu dva, a u Petnjici i Tuzima po jedan.

U Andrijevici, Gusinju, Kolašinu, Plavu, Plužinama, Šavniku i na Žabljaku nijesu evidentirani slučajevi zaraze koronavirusom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije