fbpx
NaslovnicaCovid19Popunjeno 80 odsto kapaciteta za kovid pacijente

Popunjeno 80 odsto kapaciteta za kovid pacijente

Podgorica, (MINA) – U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) trenutno je na liječenju 87 pacijenata oboljelih od Kovida-19, od kojih je 43 životno ugroženo, a 15 na respiratoru, kazala je direktorica te zdravstvene ustanove Ljiljana Radulović.

Ona je, u Bojama jutra na Televiziji Vijesti, rekla da je trenutno popunjeno 80 odsto kapaciteta namijenjenog za kovid pacijente, ukazujući da je to razlog za brigu.

Radulović je navela da su ukupno u bolnici na liječenju 632 pacijenta, što, kako je navela, takođe čini oko 80 odsto ukupnog kapaciteta.

“Na listi čekanja je 15 pacijenata na odjeljenju digestivne hirurgije, oko 100 pacijenata na odjeljenju ortopedije”, kazala je Radulović.

Ona očekuje da do kraja februara budu odrađeni svi zakazani specijalistički pregledi.

Radulović je podsjetila da je 300 zaposlenih u KCCG-u na bolovanju i da je ljekara najamanje na toj listi.

Ona je kazala da je formirana komisija koja će ispitati sva bolovanja.

“Oko 60 odsto se odnosi na trudnička bolovanja, a sva ostala će biti ispitana”, rekla je Radulović, dodajući da je najduže bolovanje u KCCG-u sedam i po godina.

Ona je kazala da nedostaje kadra na svim klinikama – u KCCG-u trenutno rade 544 doktora, a u posljednjih pet godina 54 doktora napustila su Klinički centar.

“Najveći i gorući problem je na Internoj klinici, gdje fali najviše kadra, zatim u Urgentnom centru”, istakla je Radulović.

Ona je kazala da je promijenjeno 15 direktora klinika.

“One koje sam ja smijenila, smatrala sam da postoje bolji od njih, oni koji će biti bolji menadžeri, koji će boje motivisati zaposlene”, rekla je Radulović.

Najčitanije