fbpx
NaslovnicaCovid19Crna Gora može biti zadovoljna stepenom vakcinacije

Crna Gora može biti zadovoljna stepenom vakcinacije

Podgorica, (MINA) – Crna Gora i njeni građani mogu biti zadovoljni stepenom vakcinacije, ocijenila je šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Podgorici, Mina Brajović.

Ona je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, govoreći o masovnoj vakcinaciji, kazala da brojke najviše govore same za sebe.

“Ako vidimo procenat vakcinisanih u Crnoj Gori, a sa druge da je oko 11 odsto prosjek obuhvata prve doze u zemljama srednjeg nivoa razvoja, da je prosjek u regionu Evrope koji obuhvata 53 zemlje oko 20 odsto, mislim da su to razlozi da Crna Gora i njeni građani budu zadovoljni”, navela je Brajović.

Ona je čestitala nacionalnim vlastima i građanima na odgovornom odnosu prema imunizaciji koja je, kako je kazala, okosnica čitavog nacionlanog odgovora na Kovid-19.

Brajović je istakla da je svi moraju biti svjesni činjenice da „smo i dalje u akutnoj fazi pandemije“.

“Moramo da budemo oprezni, moramo da vodimo računa, da budemo disciplinovani, poštujemo mjere, da svi radimo na tome da vakcinacija što brže teče i što veći procenat populacije bude vakcinisan, da se ne bi desilo da nas svijetlo na kraju tunela zaslijepi”, upozorila je Brajović.

Govoreći o preporukama da se u Crnoj Gori maske nose i na otvorenom i zatvorenom, ona je pojasnila da sve zemlje imaju pravo da suvereno donose odluke.

“Bitno je da one budu utemeljene na procjeni rizika”, dodala je Brajović.

Najčitanije