fbpx
NaslovnicaArhivaTivat domaćin Otvorenog prvenstva Evrope

Tivat domaćin Otvorenog prvenstva Evrope

Podgorica, (MINA) – Tivat će od 9. do 16. juna biti domaćin otvorenog prvenstva Evrope u olimpijskom jedrenju, u klasi ILCA, do 21 godine, saopštili su organizatori.

Najavljeno je učešće više od 150 jedriličara iz 30 država Evrope i svijeta.

Saopšteno je da je partner i domaćin takmičenja u uvali Trašte kompanija LušticaDevelopment.

Direktor takmičenja, Ilija Klakor kazao je da se Crna Gora zahvaljujući značajnim rezultatima svrstala rame uz najvećim jedriličarskim državama svijeta.

“Poslije dva odgađanja zbog pandemije u 2020. godini, veoma smo zadovoljni što možemo potvrditi da su Jedriličarski klub Delfin, Tivat i Crna Gora ovog juna domaćini Otvorenog prvenstva Evrope za klasu ILCA do 21 godine. Organizacija šampionata je posljedica velikog iskoraka koji je jedrenje u Crnoj Gori napravilo u rezultatskom i organizacionom smislu”, rekao je Klakor na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da je Tivat prije dvije godine organizovao Balkansko prvenstvo.

“Sada smo dobili šampionat Evrope, a veoma brzo ćemo biti i organizatori EvropaKupa”, rekao je Klakor.

Predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović kazao je da grad prepoznaje snagu i energiju koju Delfin nesumnjivo ima i da je ona od velikog značaja za popularizaciju sporta među mladima i djecom.

“Lokalna uprava će uvijek, bez zadrške, podržavati ovakve i slične aktivnosti i učiniti da svi zajedno budemo dobri domaćini i pretendenti na odličja,“ poručio je predsjednik Opštine Tivat.

Prema riječima menadžerke korporativnih komunikacija Luštice Bay, Maše Radulović izgradnjom Marina naselja sa modernom marinom i neophodnom infrastrukturom, otvoreno je novo jedriličarsko polje u Crnoj Gori.

“Možda čak i jedno novo jedriličarsko doba u Crnoj Gori. Tivatskim jedriličarima se samim tim i pružila priliku za izazovnije treninge na otvorenom moru. Kod nas, u uvali Trašte, pripremili su se za sjajne rezultate, što je sigurno doprinijelo prilici da organizujemo Evropsko prvenstvo u našem akvatorijumu”, rekla je Radulović.

Predsjednik Crnogorskog jedriličarskog saveza, Predrag Vukčević kazao je da Evropsko prvenstvo u uslovima pandemije dokazuje poziciju i potencijale jedriličarskog sporta.

“Zahvalni smo svim članovima JK Delfin, volonterima i sportistima, kao i institucijama i kompanijama koji su doprinjeli da se organizuje prvenstvo. Svi zajedno su uložili puno energije i želju za napredovanjem našeg sporta. Putokaz za uspješan rad je povezivanje ljudi koji vole jedrenje, koji žive za more i od mora”, rekao je Vukčević.

Direktor Uprave za sport, Vasilije Lalošević, kazao je da je zadovoljan činjenicom da se Crna Gora upisuje na mapu prepoznatljivih jedriličarskih destinacija.

“Biće ovo još jedna prilika da promovišemo Crnu Goru kroz sportsku djelatnost i aktivnost, ali i da je podstičemo i razvijamo, posebno kod mladih ljudi. Naše prelijepo primorje biće domaćin najboljim mladim jedriličarima Evrope, pa je i to dodatna prilika da se prezentuju svi turistički potencijali”, ocijenio je Lalošević.

Saopšteno je da otvorenom prvenstvu Evrope za klasu ILCA do 21 godine prethodi Otvoreno prvenstvo Crne Gore, koje će u akvatorijumu zaliva Trašte biti održano od 4. do 6.juna.

Najčitanije