fbpx
NaslovnicaArhivaSastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost

Sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost

Podgorica, (MINA) – Sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost predstavnika Crne Gore i Evropske komisije (EK) biće održan danas i sjutra u Podgorici, u hibridnom formatu.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade je saopšteno da će sastanak otvoriti koordinatorka radom Ministarstva evropskih poslova Ana Novaković Đurović i šef Jedinice D2 za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom Direktoratu za susjedstvo i pregovore o proširenju EK, Majkl Miler.

Tokom dvodnevnog sastanka, kako se navodi, biće predstavljen napredak koji je Crna Gora ostvarila u jačanju vladavine prava, kao ključnoj oblasti u pristupnim pregovorima.

“Crnogorska strana će predstaviti rezultate ostvarene od prethodnog sastanka Pododobora koji je održan u februaru prošle godine, u dijelu nivoa usklađenosti zakonodavnog i institucionalnog okvira sa standardima EU u oblasti vladavine prava”, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da će posebna pažnja na sastanku biti posvećena razmatranju konkretnih rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, pranja novca i trgovine ljudima.

Kako se navodi, biće predstavljene i aktivnosti preduzete u oblasti pravosuđa i temeljnih prava, kao i u drugim oblastima od značaja u okviru poglavlja 23 i 24.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije