fbpx
NaslovnicaArhivaRaspisan konkurs za izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore

Raspisan konkurs za izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aerodromi Crne Gore raspisali su konkurs za izvršnog direktora, nakon što je, prije deset dana, sa te pozicije smijenjen Goran Jandreoski, a na njegovo mjesto privremeno imenovan pomoćnik direktora za komercijalne poslove, Vladan Drašković.

Tada je iz Aerodroma Crne Gore rečeno da Odbor direktora očekuje od menadžmenta ubrzanje započetih procesa modernizacije, dok su Jandreoskom zahvalili na saradnji, bez objašnjenja zbog čega je smijenjen, piše Pobjeda.

On je kazao da su mu motivi za smjenu „jasni kao dan“, ali da je iz pristojnosti i profesionalnosti odlučio da ih zadrži za sebe.

„Na dan kad smo dočekali milionitog putnika i u mjesecu kada bilježimo ozbiljan rast prometa putnika i vazduhoplova, nakon godine, koliko sam proveo na mjestu izvršnog direktora, u kojoj su nam prihodi 150 odsto veći u odnosu na godinu ranije i iznose 12 miliona EUR, neko je ocijenio da takav rezultat treba da se kazni. Odgovor sa obrazloženjem na pitanje zašto sam smijenjen treba da se traži na drugoj adresi“, rekao je tada Jandreoski.

Nakon njegove smjene u medijima se spekulisalo da je to mjesto planirano za potpredsjednika Bošnjačke stranke (BS), koji je, prema podacima sa internet stranice stranke završio Ekonomski i Fakultet za menadžment u Podgorici, te stekao licence brokera, dilera, investicionog savjetnika i investicionog menadžmenta penzionog fonda.

Kada su Aerodromi u maju prošle godine raspisali oglas za direktora na kom je, među 14 kandidata, izabran Jandreoski, oglasom su, osim fakultetske diplome i pet godina rukovodilačkog iskustva, tražili i visoke etičke standarde i integritet, znanje engleskog jezika, iskustvo u oblasti vazdušnog saobraćaja, ekonomije ili poslovnog upravljanja. Osim toga, u oglasu je bilo navedeno da se na konkurs mogu javiti i stranci.

Sadržaj oglasa, koji je objavljen preko Zavoda za zapošljavanje, ovog puta je nešto drugačiji, te osim fakultetskog obrazovanja, znanja engleskog na srednjem nivou i petogodišnjeg upravljačkog iskustva, nema zahtjeva koji se odnose na dodatno iskustvo u vazdušnom saobraćaju, niti je navedena mogućnost prijave stranih državljana. Oglas je, kako se navodi, otvoren narednih 15 dana, a zainteresovani kandidati su u obavezi da uz prijavu dostave diplomu, biografiju, dokaz o iskustvu na poslovima upravljanja, ljekarsko i uvjerenje da se protiv njih ne vodi krivični postupak u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Vlada je prije mjesec imenovala novi Odbor direktora Aerodroma, čiji je predsjednik funkcioner Građanskog pokreta URA, Eldin Dobardžić. Od starih članova, ostao je samo Nebojša Đoković iz Demokratskog fronta, koji je prethodno bio predsjednik Odbora, dok su imenovani Kemal Purišić iz Bošnjačke stranke, Slavko Vukčević iz Socijlističke narodne partije i Momčilo Martinović iz Demokratske partije socijalista.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije