fbpx
NaslovnicaArhivaNa protestima u Parizu uhapšeno 115 osoba

Na protestima u Parizu uhapšeno 115 osoba

Pariz, (MINA) – Na protestima u Parizu u subotu, koji su bili relativno mirni, povrijeđeno je sedam osoba a privedeno 115 osoba, saopštila je francuska policija.

Tokom petog protestnog vikenda zaredom, mnogo manje demonstranata je izašlo na ulice Pariza i drugih francuskih gradova, navodi AP.

Prema podacima policije, oko tri hiljade ljudi okupilo se u francuskoj prijestonici, dok je prošle sedmice na ulice Pariza izašlo oko deset hiljada osoba.

S druge strane, oko 33,5 hiljada demonstranata učestvovalo je na protestima širom zemlje, što je dvostruko manje nego prošle sedmice, navodi francuska štampa, pozivajući se na podatke zvaničnika.

Protesti u Parizu protekli su uglavnom mirno, ali je nasilje izbilo na marginama skupa kada su grupe pripadnika “žutih prsluka” pokušale da probiju kordone policije.

Sukoba je bilo ispred zgrade Opere, gdje su se okupili neki demonstranti da izraze nezadovoljstvo.

Francuska policija ispalila je suzavac na demonstrante duž avenije Jelisejska polja, u kojoj se nalazi i Jelisejska palata, sjedište predsjednika Francuske.

Najčitanije

Geopolitičke tenzije nijesu ugrozile stabilnost bankarskog sektora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koju nijesu...