fbpx
NaslovnicaArhivaKrivične prijave protiv službenice MUP-a u Baru

Krivične prijave protiv službenice MUP-a u Baru

Podgorica, (MINA) – Barska policija je, u saradnji sa Sektorom za borbu protiv kriminala, podnijela dvije krivične prijave protiv službenice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Z.Đ. (64) iz Bara, zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj.

Iz Uprave policije su naveli da je osumnjičena od 2013. do 2021. godine, u svojstvu načelnice Područne jedinice Bar za Upravne poslove, državljanstva i strance, ovjerila svojeručnim potpisom i izdala odobrenja za nabavku oružja za dvije osobe koje nijesu ispunjavale propisane uslove.

“Sa događajima je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se protiv Z.Đ. podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja”, kazali su iz policije.

Oni su rekli da je Z.Đ. krajem decembra prošle godine procesuirana zbog istog krivičnog djela, koje je, kako se sumnja, počinila u produženom trajanju.

“Na način što je, kao načelnica filijale za Upravne poslove, državljanstva i strance u Baru, od 29. septembra 2020. do 30. juna 2021. godine, izdala sedam Odobrenja za nabavku oružja i oružnih listova suprotno Zakonu o oružju i opštim uslovima za izdavanje odobrenja za nabavku oružja”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Z.Đ. tom prilikom omogućila da dvije osobe na nezakonit način pribave ukupno sedam komada vatrenog oružja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije