fbpx
NaslovnicaArhivaCrna Gora ne smije da izgubi još jednu ljetnju sezonu

Crna Gora ne smije da izgubi još jednu ljetnju sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora ne smije da dozvoli da izgubi još jednu ljetnju turističku sezonu, saopšila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i dodala da će se zalagati da se ispune svi zdravstveni uslovi za što bolji rezultat naredne.

Borovinić Bojović je predvodila delegaciju crnogorske Vlade prilikom posjete Privrednoj komori Srbije (PKS), gdje je sa njenim predsjednikom, Markom Čadežom, razgovarala o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u dvije zemlje, povezanosti zdravstvenih i ekonomskih aspekata i saradnji na tom polju.

Borovinić Bojović je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, informisala Čadeža o nabavci vakcina i sprovođenju imunizacije u Crnoj Gori.

Čadež je podsjetio da je Srbija omogućila ulazak svim privrednicima u zemlju bez ikakve vrste testa, kako bi olakšala funkcionisanje ekonomije.

U zavisnosti od toga iz koje zemlje dolaze, neki su dužni da urade određene testove u periodu od 24 sata od ulaska u zemlju.

Crnogorski privrednici, kao i crnogorski građani uopšte, ulaze u Srbiju bez bilo kakve vrste zdravstvene provjere.

Čadež je rekao da vjeruje da će privredni kontakti između dvije zemlje biti sve intenzivniji.

On je saopštio da je PKS za privrednika regiona obezbijedila deset hiljada jedinica vakcine Astra Zeneka, a da će se vakcinacija realizovati na posebnim vakcinacionim punktovima u Beogradu narednog vikenda.

Čadež je pozvao crnogorske privrednike da svoje zaposlene prijave preko Privredne komore Crne Gore (PKCG), kako bi ona dostavila podatke PKS i uspješno omogućila vakcinaciju.

Borovinić Bojović zahvalila je Čadežu na toj mogućnosti i pozvala privrednike iz Crne Gore, a posebno iz oblasti turizma, da iskoriste ovu priliku i vakcinišu se u Beogradu narednog vikenda.

Najčitanije