fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Crna Gora da bude svijetli primjer u okruženju

Krivokapić: Crna Gora da bude svijetli primjer u okruženju


Podgorica, (MINA) – Prvi princip djelovanja nove vlasti biće uređenje Crne Gore, koja treba da bude svijetli primjer u okruženju, poručio je nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić.

On je novinarima u parlamentu rekao da je cilj nove većine da buduća vlada bude vlada povjerenja, koja će raditi isključivo za dobrobit svih građana.

„Ako neko misli da je sloboda koja su dobili malo, ja ne znam šta je onda veliko. Crna Gora je država svih nas. Bitan je interes naroda, ali svi moramo da damo svoj doprinos“, naveo je Krivokapić.

On je poručio da uvijek treba tražiti najbolje rješenje.

„Treba graditi Crnu Goru koja će biti svijetli primjer svima u okruženju. Proces nije lak i jednostavan“, kazao je Krivokapić.

Na pitanje hoće li vlada biti ekspertska, Krivokapić je odgovorio da realnost nalaže da se prave određeni ustupci.

„Nova vlada treba da bude vlada povjerenja i da joj građani vjeruju. Nećemo dijeliti građane ni po naciji, ni po vjeri“, rekao je Krivokapić.

On je istakao da je pogrešna percepcija da mitropolit crnogorsko–primorski Amfilohije i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije kroje sudbinu Crne Gore, navodeći da su se oni tu našli kao pomiritelji.

Krivokapić je, komentarišući snimak iz kuće Milete Pavićevića, na kojem se vidi da je bio prisutan na dočeku osuđenog teroriste Nikole Kavaje, objasnio da je bio tamo sasvim slučajno.

On je kazao da je svoga kuma dovezao do te kuće i ušao unutra.

“I vidio Kavaju, koji je simbol otpora na ovim prostorima prema jednom diktatoru. Ja sam bio tu, to je tačno i jedne jedine riječi nijesam progovorio”, naveo je Krivokapić.

On je naveo da je bio malo zatečen.

“Ali u svakom slučaju dajte da zaboravimo, da Zdravku Krivokapiću ne prepisujete da zbog toga što nosi bradu da je četnik. To vrijeme je prošlo i samo onaj koji želi da pravi podjele, on će danas govoriti da i dalje postoje četnici, partizani, bjelaši, klubaši, pravaši..”, rekao je Krivokapić.

Najčitanije